Vit fisk och quinoasallad
med fetaost och kokos
4 portioner
700 g rödbetor
2 dl quinoa
4 msk solrosfrön
3 msk kokosflingor
600 g vit fisk (jag använde pangasusfileér)
200 g fetaost
salt och peppar
Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka, koktiden beror på hur stora de är. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rödbetorna och quinoan svalna något. Rosta solrosfrön och kokosflingor i en torr stekpanna på medelstark värme. De ska bli gyllene, men håll koll hela tiden eftersom de lätt bränns.
Fisken läggs i en kastrull så vattnet nätt och jämt täcker fisken. Salta lätt och låt vattnet sjuda. Håll koll på vattnet så det inte sjuder för kraftigt, det tar bara ett par minuter för fisken att bli färdig. Ta upp den, gärna med en hålslev, och lägg på ett serveringsfat eller på fyra olika tallrikar.
Skala och skär rödbetorna i skivor och blanda dem med quinoan. Häll över Olja och vinäger (det skippade jag) och lite salt och peppar. Smula fetaosten och tillsätt den tillsammans med kokosflingorna och solrosfröna. Spara lite av dröna och flingorna att strö på fisken vid servering. Lime är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar