tisdag 4 januari 2011

Ännu en god middag och snöpromenad

Mmmmm! Ikväll lagade jag en supergod middag! Det var nötfärsbiffar med blomkålssallad.
Ni ska få receptet på den, och en liten bild på hur det såg ut! Det var hur som helst MUMMA!!

Sen tog jag en promenad på det, det var snöigt och ingen musik hade jag i öronen, men det var faktiskt mysigt ändå, det är skönt att gå och rensa öronen och titta på allt som är vitt vitt vitt!

Idag har vi annars varit och handlat, en liten tur som skulle varit just liten, men som blev närmre 3 timmar !
Men nu sitter jag här nöjd med dagen och ska nog ta och göra mig och Nicklas en varsin kopp te när jag skrivit ner receptet!
Ha det bra alla!
KRAM!

RECEPT
Färsbiffar med Blomkålssallad


4 portioner

1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
500 gram lammfärs (jag använde nötfärs)
1/2 kruka persilja (skippade jag)
5-6 blad färsk Salvia
1 msk olivolja
1 msk smör
1 tsk spiskummin
1 tsk currypulver
2 dl naturell yoghurt (jag använde turkisk yoghurt)
1-2 tsk fransk senap
1 medelstort blomkålshuvud
1 stort äpple, gärna syrligt
1/2 kruka färsk mynta (skippade jag)
blandad sallad (familjemix tog jag)
1 burk svarta oliver
salt och peppar

Gör så här:
Hacka löken fint och riv eller pressa vitlöken.Blanda färsen med lök och vitlök. Hacka persiljan och salvian och vänd ner kryddorna i smeten. Salta och peppra. Dela upp och forma till åtta sma biffar. Stek biffarna på medelstark värme i olivolja och smör tills de känns fasta och har fått fin färg. Man kan ta den största för att kontrollera att de är genomstekta.

Blanda spiskummin, curry, yoghurt och senap i en salladsskål. Dela blomkålen i buketter. Koka dem nätt och jämt mjuka i vatten. Häll av vattnet. Skär äpplet i skivor. Blanda ner blomkål och äpple i salladsskålen och smaka av med salt och peppar. Hacka myntan och strö den över blomkålssalladen. 

Skölj salladssorterna om det behövs och skär de sorter som behöver skäras. Servera det gröna och blomkålssalladen med biffarna och svarta oliver.

Smaklig Måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar